Ulična utrka ‘Duvanjski pingvin’ 7. siječnja

U organizaciji Atletskog kluba Puls Tomislavgrad u subotu, 7. siječnja, s početkom u 11 sati održat će se tradicionalna utrka pod nazivom “Duvanjski pingvin” u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Start i cilj kružne utrke je kod hotela Tomislav u Tomislavgradu, dok će dionica za trkače biti po tomislavgradskim ulicama i šumskim dijelom Kologaja.

Organizator koji je za ovu utrku pripremio slogan da se odgađa samo u slučaju velikih vrućina je ove godine pripremio dvije dionice: “Carski pingvin” utrka duga 16 kilometara s 500 metara visinske razlike, te “Mali pingvin”, utrka duga osam kilometara s 250 metara visinske razlike.

Utrka je humanitarnog karaktera gdje će sav prilog biti namjenjen u humanitarne svrhe odnosno za duhovno-humanitarnu udrugu Kap ljubavi koja se brine o 300 socijalno ugroženih obitelji dok ce učesnici na dan utrke dobiti prigodne medalje.

Prijave su za jednu od utrka moguće obaviti do 4. siječnja 2023. do 23:45 a po isteku tog vremena prijavni se obrazac zatvara i prijave više neće biti moguće.

Do današnjeg dana je prijavljeno 102 natjecatelja uglavnom iz BiH a na utrci ce sudjelovati trkači iz Hrvatske, Norveške i Austrije.

“AK Puls vam obećava dobru organizaciju, provod, okrepu i ručak dok vremenski uvjeti i osobni rezultati ipak ne ovise o nama. Svi ste dobrodošli u Tomislavgrad 07. prosinca 2023. godine”, poručili su organizatori.